BOOKS

Gebleekte Ziel


Amsterdam 1879. De jonge en intelligente Nyoman Darma, zoon van een verbannen Balinese edelman, komt aan in 'het land van de overheerser'. Hij is geschokt door de Hollandse kou, kijkt zijn ogen uit bij de rijk gevulde etalages van de chique winkels in de Kalverstraat, en leer braaf rijtjes jaartallen van belangrijke Nederlandse historische gebeurtenissen uit zijn hoofd. Wat hij niet weet, is dat de koloniale bewindvoerders hem als een gevaar beschouwen voor de stabiliteit van de kolonie Nederlands-Indië.


Om dit gevaar te neutraliseren, is hij naar Nederland gestuurd. Zijn privéleraar heeft de opdracht gekregen hem te 'bleken' en hem te ontdoen van zijn inheemse identiteit. Eenmaal terug in zijn geboorteland maakt vertwijfeling zich van Darma meester: hij is te blank voor zijn landgenoten en te donker voor de blanke elite. Wie is hij eigenlijk? En aan welke kant staat hij? De keuzes die hij dan maakt leiden uiteindelijk tot een dramatische ontknoping.


Gebleekte ziel is een op historische feiten gebaseerde roman en werpt licht op een onbekende bladzijde van onze koloniale geschiedenis.

ISBN 978902536937 8 / NUR 301Klik hier om het boek 'Gebleekte Ziel' te bestellen.